انواع آسیب های لاستیک+ دلایل آنها

نویسنده: عاطفه ذوالفقاری 1402/08/27
 انواع آسیب های لاستیک+ دلایل آنها

شرایط و شکل آسیب به لاستیک دلایل و اشکال مختلفی دارد. که این آسیب ها عمدتا اجتناب ناپذیر و  ناخواسته اتفاق می افتد. دانستن علت اینکه چرا لاستیک چار آسیب می شود، از عوامل ضروری افزایش عمر لاستیک و ایمنی خودرو در طول سفر است.در این مقاله ما قصد داریم شما را  با انواع آسیب های لاستیک+ دلایل آنها آگاه کنیم.

 

 

انواع آسیب های لاستیک

1-سوراخ شدن: همان پنچر شدن لاستیک که عمدتا با ورد جسم نوک تیز به داخل تایر اتفاق می افتد. که اگر به موقع شناسایی نشود ممکن است باعث خرابی لاستیک(سیم زدن)، خرابی رینگ ماشین می شود.

2-کنده شدن آج: کنده شدن آج یکی دیگر از انواع آسیب های لاستیک می باشد این اتفاق به دلیل کیفیت پایین ساخت لاستیک و مواد اولیه استفاده شده در تولید تایر است. این اتفاق منجر به عدم تعادل در رانندگی شده و باعث بروز حوادث خطرناک حین رانندگی شود. لرزش یا صدای غیر عادی در للاستیک از عواملی است که باید سریعا تایر را مورد بررسی قرار دهید و اگر با مشکل اساسی مواجه شدید، فورا نسبت به برطرف کردن مشکل اقدام کنید.

3-ترک های لاستیک: این مورد بیشتر در اثر قرار گرفتن بیش از حد تایر خودرو با نور خورشید(اشعه ماوراءبنفش خورشید) اتفاق می افتد. تایر هایی که در فضای باز نگهداری می شوند و فاقد لایه محافظ(کاغذپیچ شدن لاستیک) هستند بیشتر مستعد ایت ترک ها هستند. البته کیفیت تایر و مواد اولیه مناسب در ساخت لاستیک ممکن است این اتفاق را به تاخیر بیاندازد. نگهداری از تایر در مناطق بشدت سردسیر نیز می تواند منجر به خشک شدن لاستیک و ترک خوردن آن شود.

4-باد کردن دیواره لاستیک: بادکردن لاستیک یا همان آسیب به دیواره های لاستیک می تواند بر اثر برخورد با حاشیه های راه، چاله ها و ... می باشد.

این آسیب ها یکپارچگی لاستیک را به خطر می اندازد.در چنین مواردی توصیه می شود به جای تعمیر، لاستیک را تعویض کنید.

5-ساییدگی های غیر معمول: اگر لاستیک خوب نچرخد، اگر سیستم تعلیق ماشین خوب عمل نکند و اگر لاستیک ها با هم هماهنگ نباشند اینها عوامل بروز ساییدگی های غیر معمول در لاستیک است. که این اتفاق باعث افزایش مصرف سوخت، کاهش هندلینگ ماشین و... می شود.

ساییدگی های لاستیک انواع مختلفی دارد که به ترتیب مورد بررسی قرار می دهیم.

-ساییدگی پاشنه و پنجه ناشی از سیستم تعلیق خودرو می باشد(چرخ ها، فنر و کمک فنر و ستون های تکیه گاه).شیارهایی که در روی سطح لاستیک هستند برای رانندگی مطلوب در شرایط هوایی مختلف طراحی شده اند، اما گاهی ممکن است که این شیارها دچار سایش شوند. عواملی مانند: سرعت بالا و سفرهای طولانی، سبک رانندگی،و مشکلات مربوط به سیستم تعلیق خودرو میتواند باعث بروز این مشکل شود.

-ساییدگی مرکزی در زمان رانندگی بیشتر از حد معمول در سطح شهر، ممکن است این اتفاق رخ بدهد. زمانی که خودرو شتاب غیرمعمول و توقف غیر معمول داشته باشد، این مشکل رخ می دهد.

-سایش یکطرفه زمانی که سیستم تعلیق تنظیم نباشد این مشکل رخ می دهد، انحراف خودرو و لاستیک، نامیزان بودن فرمان خودرو نیز میتواند باعث سایش لاستیک شود.

 

همچنین بخوانید: اعداد روی لاستیک خودرو نشانه چیست؟

 

دلایل آسیب های لاستیک

در بالا به انواع آسیب های لاستیک اشاره شد، حالا میخواهیم به این موضوع بپردازیم که چرا این آسیب ها رخ می دهد.

1-فشار باد نامناسب: لاستیک های کم باد منجر به خم شدن دیواره جانبی لاستیک می شود، که این حالت باعث گرمای بیش از حد و سایش سریع تر لاستیک می شود.

لاستیک های پرباد نیز منجر به آسیب رسیدن به مرکز آج می شو و کشش را کم می کند. اندازه مناسب باد تایر باعثمی شود این آسیب ها کمتر شود.

2-اضافه بار: زمانیکه بیش از اندازه استاندارد معمول حمل بار برای هر ماشین، بارگیری صورت بگیرد، فشار وارد شده به لاستیک بیشتر شده و در نتیجه دیواره و آج لاستیک از بین می رود.

3-مواد شیمیایی: زمانی که ماشین را تمیز میکنیم گاها اتفاق می افتد که از مواد شویینده ای استفاده میکنیم که خود باعث تخریب لاستیک می شود. می توانیم به جای اینکه از این مواد شیمیایی استفاده کنیم از آب و صابون استفاده کنیم.

4-خطرات جاده ای: چاله، زباله، اجسام تیز در جاده و ... تهدید جدی ای برای سلامت لاستیک ها هستند. زمانیکه با شتاب از چاله ای عبور می کنیم یا ناخودآگاه از روی جسم تیزی عبور می کنیم، این کار باعث سوراخ شدن لاسیتیک و آسیب رسیدن به آن می شود.

 

نتیجه گیری: اینکه ما بدانیم  انواع آسیب های لاستیک و دلایل آنها چگونه به وجود می آید و بدانیم چگونه می توانیم از به وجود آمدن آسیب جلوگیری کنیم، به افزایش طول عمر لاستیک و حفظ ایمنی جاده کمک شایانی می کنیم. انجام بازرسی منظم لاستیک ها، رسیدگی کردن به موقع به هر آسیب، سفر را لذت بخش تر می کند. 

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط